ontwerp en inrichten

van een permacultuurtuin

Permacultuur is aan een opmars bezig. Meer en meer beginnende tuiniers zijn er zich van bewust dat de natuur een belangrijke rol speelt in de tuin en ook aandacht verdient. Permacultuur is een ontwerpsysteem met als doel om zowel de mens als de natuur op een duurzame manier samen te laten bestaan.

Welke functies dient jouw tuin te vervullen, en wat is de beste plaats voor de moestuin? Hoe richt je je tuin in, en welke materialen kunnen gebruikt worden? Op deze vragen krijg je een antwoord tijdens de tweede les. Als afsluiter wordt uitgelegd hoe je nieuwe stukken van je tuin kan klaarmaken om er groenten en kruiden te telen.

Praktisch
De lezing duurt ongeveer 2 uur (inclusief een kwartiertje pauze).
Lesgeefster Marleen Massonnet heeft een opleiding tuinbouw gevolgd en zich daarna verder bekwaamd in natuurbeheer en vegetatiekunde. Ze heeft al verschillende jaren ervaring met permacultuur en volgde in 2017 met vrucht een opleiding tot lesgever permacultuur.

Optioneel
De arvensistuin in Neeroeteren kan op afspraak bezocht worden en is een mooie afsluiting van de lessenreeks. Het is een echte permacultuurtuin van 16a die nog volop in ontwikkeling is. Een rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur en er wordt koffie, thee en fris aangeboden als afsluiter. Een bezoek duurt meestal ongeveer 2 uur.
Een tuinbezoek is niet inbegrepen in de lessenreeks maar kan aansluitend aangevraagd worden.

Je kan hier meer info vinden over de arvensistuin.

Meer info & aanvragen
Klik hier om contact met ons op te nemen.