permacultuur in de (moes)tuin

een introductie

Permacultuur is aan een opmars bezig. Meer en meer beginnende tuiniers zijn er zich van bewust dat de natuur een belangrijke rol speelt in de tuin en ook aandacht verdient. Permacultuur is een ontwerpsysteem met als doel om zowel de mens als de natuur op een duurzame manier samen te laten bestaan.

Tijdens deze lezing wordt een inleiding gegeven over permacultuur. Wat is het nu juist, welke principes worden gehanteerd, en kan het ook in een kleine tuin? Er worden ook een aantal praktische tips gegeven om met de natuur mee te werken in de tuin.

Praktisch
De lezing duurt ongeveer 2 uur (inclusief een kwartiertje pauze).
Lesgeefster Marleen Massonnet heeft een opleiding tuinbouw gevolgd en zich daarna verder bekwaamd in natuurbeheer en vegetatiekunde. Ze heeft al verschillende jaren ervaring met permacultuur en volgde in 2017 met vrucht een opleiding tot lesgever permacultuur.

Optioneel
De arvensistuin in Neeroeteren kan op afspraak bezocht worden en is een mooie afsluiting van de lessenreeks. Het is een echte permacultuurtuin van 16a die nog volop in ontwikkeling is. Een rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur en er wordt koffie, thee en fris aangeboden als afsluiter. Een bezoek duurt meestal ongeveer 2 uur.
Een tuinbezoek is niet inbegrepen in de lessenreeks maar kan aansluitend aangevraagd worden.

Je kan hier meer info vinden over de arvensistuin.

Samen deze lezing organiseren?

Wil je samen deze lezing organiseren? Klik dan hier om ons te contacteren.