Ik ontwerp jouw droomtuin

natuurlijk tuinontwerp op maat 

Arvensis ontwerpt tuinen die er niet alleen mooi uit zien, maar ook een meerwaarde zijn voor de natuur. Met een doordachte en praktische inrichting kan je het onderhoud beperken en van je tuin jouw favoriete plek maken. We kiezen voor planten die zich thuis voelen in jouw tuin en er zich van hun mooiste kant tonen. 
Permacultuur, een voedselbos, traditioneel, of iets er tussen in. Het kan allemaal, maar de natuur is steeds verweven in onze tuinen.

Je kan bij arvensis ook terecht ook voor advies en praktische tips. Samen komen we tot creatieve oplossingen om het meeste uit je tuin te halen.

Creatieve ideeën, uitstekende vakkennis en professionele begeleiding op maat!

werkwijze

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek overlopen we de wensen en verwachtingen van de tuin. Welke sfeer wil je, hoe ziet de tuin er nu uit, wat zijn de beperkingen, welke functies moet de tuin vervullen. En hoe wild mag het worden.
Hierna ga ik aan de slag en werk ik een schetsontwerp uit. Dit geeft weer welke functies van de tuin op welke plaats worden voorzien. Het is een visie op de invulling van de tuin.

Het concept wordt tijdens een tweede gesprek besproken. Meestal zijn er nog aanpassingen nodig. We evolueren - in overleg - naar een finaal eindontwerp. Het eindontwerp vormt de basis voor een matenplan en een beplantingsplan.


Het matenplan geeft de afmetingen van de verhardingen en structurele elementen in de tuin weer. Hiermee kan je zelf aan de slag, of naar een tuinaannemer stappen voor de aanleg van de harde structuur.


Het beplantingsplan is een leidraad voor de aanplanting en vertelt welke planten waar worden aangeplant.
Er wordt enkel gebruik gemaakt van planten die een ecologische functie vervullen én geschikt zijn voor de omstandigheden in jouw tuin. Zo wordt bij voorbeeld op zanderige bodems gezocht naar soorten gekozen die droogtetolerant zijn. En er worden altijd soorten geselecteerd die een meerwaarde bieden voor bijen, vlinders, vogels, ...

prijs

Iedere tuin en ook iedere tuineigenaar is anders en heeft andere wensen. Heeft u enkel nood aan een algemene visie dan bent u gesteld met een conceptplan. Als u wat meer houvast nodig heeft kunnen we ook een matenplan uitwerken. Heeft u geen plantenkennis? Geen probleem, wij maken graag een beplantingsplan voor u. Er wordt wel voor ieder tuinbezoek een kilometervergoeding aangerekend.

Afhankelijk van uw wensen stellen we een offerte op maat op. Een verkennend gesprek is steeds vrijblijvend en kosteloos.

referenties