over mij

Als kind was ik altijd buiten. Bij de paarden, de geiten, in de wei, op het veld, in het bos. Buiten is waar ik hoor te zijn. Het was dan ook bijna vanzelfsprekend om tuinbouw te studeren en daarna mij daarna verder te verdiepen in natuur en natuurbeheer. Ik volgde dan de opleiding tot natuurgids en daarna bosbouwbekwaamheid met nog bijkomende cursussen over wilde planten, vegetaties, vogels, vlinders, amfibieën en andere beestjes. De bewondering voor de natuur blijft tot op de dag van vandaag nog steeds groeien.

Toen ik in 2016 permacultuur ontdekte vielen alle puzzelstukjes op hun plaats. Tuinieren mét de natuur mee in plaats van er tegen te vechten was iets wat ik intuïtief al deed maar nu een naam kreeg. Ik volgde meerdere permacultuur- en voedselboscursussen waaronder de opleiding tot lesgever bij Yggdrasil.

Geprikkeld door het creatieve van het ontwerpen heb ik daarna nog de opleiding tuinontwerp gevolgd bij Syntra om dan als zelfstandig tuinontwerper te starten in 2018. Ik hou ervan om te zoeken naar een evenwicht tussen functionaliteit, esthetiek en ecologische waarde. Een tuin moet structureel goed opgebouwd zijn, maar ook mooi zijn, én zoemen van het leven.

Onder de paraplu van arvensis ontwerp ik tuinen en geef ik cursussen en advies waarmee ik zo veel mogelijk mensen op pad wil helpen om hun tuin zo in te richten dat ze er zelf volop van kunnen genieten en voedsel kunnen produceren. En dit terwijl de natuur en het klimaat er mee gewonnen zijn.

Mijn eigen tuin is mijn eigen natuurlijke paradijs waar ik mij kan uitleven, experimenteren, en waar ik rust vind. Maar zou het niet fijn zijn als we samen nog meer tuinen kunnen omtoveren tot groene oases vol leven?

nuttige links

Je kan arvensis volgen op facebook en instagram.

Ik ben zelf de mosterd gaan halen bij Yggdrasil. Zij tuinieren al meer dan 20 jaar op natuurlijke wijze, en zijn dé referentie in Vlaanderen. 

De blog van Frank Anrijs staat tjokvol informatie over de natuurlijke moestuin. Hij schreef ook een topper van een boek met als titel 'zeven stappen naar een natuurlijke moestuin'.

En dan nog een goede vertrekpagina om je in te lezen over permacultuur.