voedselbos

Een voedselbos is een door de mens ontworpen productief systeem waarin op duurzame manier voedsel wordt geteeld. Het is geïnspireerd op een natuurlijk bos maar er staan vooral eetbare soorten. Het is een zeer functionele én ecologische manier om je achtertuin in te richten en het is dan ook nog eens een heel aangename plek om in te vertoeven.

Wil jij je eigen eetbare plek ontwikkelen of op grotere schaal voedsel telen in een bos vol overvloed maar zie je door de bomen het bos niet meer?
Arvensis kan je hierbij helpen en heeft een rijke ervaring met het ontwerpen van zowel kleine eetbare stadstuintje als grote voedselbossen van meerdere hectaren.

werkwijze

Samen bekijken we wat de mogelijkheden zijn voor het terrein en wat jouw wensen en behoeften zijn. We toetsen af in welke mate en vorm je begeleiding nodig hebt om jouw eetbare plek te realiseren.
De rol van Arvensis kan gaan van een paar uurtjes coaching tot een uitgewerkt ontwerp met beplantingsplan. Indien gewenst helpt Arvensis je ook met de selectie van rassen, aankoop en levering van het plantgoed en aanplant van jouw voedselbos.

In wederzijds overleg en goed vertrouwen bepalen we samen hoever de samenwerking loopt.