6-delige cursus 'Ontwerp je eigen tuin'

Wil je zelf je eigen groene paradijsje creëren waar je rust vindt én waar er ruimte is voor natuur? Heb je nood aan een globale visie voor de tuin waar je naar toe kan werken? Tijdens deze 6-delige cursus geef je zelf vorm aan je eigen droomtuin met extra aandacht voor ecologie, klimaat en eetbaarheid.

Jij weet het best wat de wensen en verwachtingen van de tuin zijn. Tijdens de cursus krijg je de nodige handvaten om de puzzel te maken en je wensen te vertalen naar een doordacht tuinplan.

Je leert hoe je een basisplan opstelt, gezellige hoekjes kan maken, maximaal inzet op natuur, de ideale indeling van je tuin bepaalt en welke planten en materialen best passen in jouw tuin. Op het einde van de cursus heb je een ontwerp voor jouw droomtuin en kan je beginnen met de aanleg.

Programma

Les 1 - Het basisplan
We maken kennis met elkaar en de Arvensistuin. Het ontwerpproces wordt uitgelegd en we gaan aan de slag met het opstellen van een basisplan en inventaris van de tuin. Er wordt ingezoomd op alle aspecten van water in de tuin.

Les 2 - De analyse
Tijdens deze les wordt gefocust op de wensen voor de tuin en we bespreken de elementen die deze functies kunnen invullen. Er wordt extra aandacht besteed aan de rol die onze tuinen kunnen spelen voor natuur en klimaat.

Les 3 - Het ontwerp
Het puzzelen kan beginnen. Aan de hand van voorbeelden en oefeningen wordt duidelijk hoe we tot een doordachte tuinindeling komen. Er worden tips gegeven om de tuin sfeer te geven en om jaarrond een karaktervolle uitstraling te behouden.

Les 4 - Planten, aanleg en onderhoud
Nu we weten hoe de tuin er zal uitzien kunnen we planten kiezen. We leren hoe we tot een gezond bodemleven komen waar onze planten goed kunnen groeien. We kijken ook al vooruit naar het onderhoud en houden hierbij zorg voor de natuur en het klimaat in acht.

Les 5 - Tuinbezoek
Locatie af te spreken

Les 6 - Presentaties
De deelnemers presenteren hun tuinontwerp en we gaan in gesprek met elkaar. We leren van elkaar en geven feedback op de ontwerpen. Als er tijd over is wordt er nog getoond hoe je planten kan vermeerderen.

Voor wie
Al wie zijn eigen tuin wil inrichten met aandacht voor natuur en klimaat.
Voorkennis is niet nodig, al kan een basiskennis van permacultuur wel helpen.

Data en uren
Af te spreken met organisator.

Locatie
Af te spreken met organisator.

Aantal deelnemers
Er zijn maximum 10 deelnemers. We maken er een gezellige groep van en er is veel ruimte voor interactie en feedback.

Kostprijs
Af te spreken met organisator

Samen organiseren?
Contacteer Marleen via info@arvensis.be